Mare parte dintre deținătorii de spații de cazare din industria HoReCa, în special proprietarii vilelor de vacanță, a hotelurilor și motelurilor din zonele montane, nu prididesc să se vaite de măsurile luate de Guvern împotriva Covid 19, care spun ei, le-au afectat major afacerile.

    În mod paradoxal, zilele trecute, la mai multe posturi de televiziune unul dintre liderii din cadrul conducerii Asociației  acestui segment de activitate, în mod real afectat, anunța că pentru perioada sărbătorilor de iarnă, capacitatea de ocupare este deja acoperită în proporție de peste 70%!? Comparabil (aproximativ) cu spațiile de cazare din zone recunoscute din Austria, Germania sau Italia. Păi și atunci de ce ne mai văităm?  Pentru că așa ne place nouă, românilor…

La rândul lor, prețurile, anul acesta sunt – spun solicitanții de sejururi – la fel de piperate ca anul trecut, dar chiar mai ridicate decât la vecinii noștri bulgari, de exemplu…Asta pentru că,  probabil agenții economici au profitat de faptul că granițele țărilor riverane României sunt închise, sau impun turiștilor, pentru acces, teste de covid și perioade ulterioare de carantină.   

Una peste alta, HoReCa asta, nu este chiar pe butuci, așa cum o descriu unii cârcotași, ci doar se înscrie în obiceiul nostru românesc de a ne văicări de fiecare dată când profitul începe să scadă!

Unii dintre administratorii de Agenții de voiaj, prognozează că în perioada 24 decembrie 2020 – 4 ianuarie 2021, capacitatea de ocupare o să se situeze cu mult peste 100%.

(Jurnal)