Este limpede că mezalianțele în politica mică sau mare, ca și în căsnicie, nu țin prea mult.  De cele mai multe ori ele conduc la trădări și despărțiri scandaloase, cu poalele-n cap. La Giurgiu alianța PNL- PSD pare a fi  cel mai bun exemplu în acest sens.

Așa se face că din postura de autsideri politici, câțiva dintre social democrații giurgiuveni încearcă pe orice cale să fractureze stabilitatea liberală, folosind cea mai facilă metodă: delațiunea.  În aceste circumstanțe , de curând, în urma unei ”reclamații”, venită de nu știm unde, doi dintre reprezentanții conducerii Consiliului județean Giurgiu au fost invitați pentru audieri la DNA.

La scurt timp după asta, pe un site de sorginte social democrat, a  apărut  un pseudo pamflet semnat cu Zbang Giurgiu, având titlul: ”Mesajul de liniștire al domnului Beianu este contrazis de ultima audiere de la DNA”.

Prin urmare am bătut la ușa cabinetelor celor doi notificați de autorul articolului, Elisabeta Mihalcea – vicepreședinte al Consiliului județean Giurgiu și respectiv președintele CJ, Dumitru Beianu, cărora le-am solicitat câteva precizări pe această temă.

În  puține cuvinte Elisabeta Mihalcea ne-a spus că  în urma unei sesizări , atât domnia sa cât și președintele Beianu au fost invitați, pentru  a oferi câteva informații privind relația CJ cu reprezentanții unei Asociații, ce probabil au ridicat organelor de anchetă, oarece suspiciuni.

Acest lucru a venit în urma unei adrese înaintate către CJ Giurgiu, de către DNA, în care aceștia solicitau verificarea câtorva documente – ne-a  spus vicepreședinta CJ Giurgiu.

Surprinzător este că la scurt timp după acest eveniment, cineva a umplut rețelele de socializare cu un fake-news ce anunța că Președintele Beianu ar fi fost ridicat cu mascații  de la sediul instituției pe care o conduce,  împreună cu droaie de documente. Ba știrea a fost transmisă și pe câteva canale de televiziune, ca să pară treaba serioasă!

Întrebat  pe cine bănuiește că ar fi făcut delațiunea  menită a provoca suspiciuni în rândul  cetățenilor la adresa instituției și respectiv a conducerii CJ Giurgiu, președintele Dumitru Beianu, ne-a răspuns sec: ” – Păi nu știți cine ? Cei ce au tot interesul ca noi să fim pătați…!”

Într-un comentariu pe seama articolului semnat cu ”Zbang Giurgiu”, un cititor ce își dă chiar și numele, pare că l-ar recunoaște pe autorul materialului, nimeni altul decât consilierul PSD, Mihăiță Grigore, cităm:

Dumitru Diaconu – Ce să zic ! Nu ai voie să trăiești dacă nu te lasă Mihăiță Grigore (Zbang Giurgiu).Morokar, mho !.Ella Mihalcea trebuia murdărită din vorbe de un asemenea rom. Azmokar, mieiță ! Munca e greu pentru romi!

 Dacă această bănuială se va confirma, ea va confirma faprul că am avut dreptate când, încă din prima clipă a încheierii alianței,  scriam că nu ea seamănă a ceea ce medicii numesc, ”anus contra naturii”!

La întrebarea retorică a autorului materialului denigrator, semnat ciudat cu ”Zbang” (probabil de la Zbanghiu) : ” De ce a adus-o domnul Beianu pe doamna Mihalcea în CJ”,  am putea răspunde noi, jurnaliștii care îi cunoaștem activitatea de când a fost numită  într-o astfel de  funcție.

Cu siguranță s-a optat pentru această doamnă pentru că este de departe un lidership autentic ce poate face parte oricând, din orice multinațională, un exemplu de urmat pentru generația de tineri politicieni ai acestor zile. O femeie care, cel puțin în ceea ce privește proiectul de implementare a învățământului dual în județul Giurgiu, a făcut eforturi supraomenești, iar rezultatele se văd.

Din păcate indivizi ca Zbang și ca cei ce se ascund în spatele acestuia, rămân, după cum se vede, loiali cabalelor de cabinet,  prin intermediul cărora au parvenit politic și vor rămâne continuu fideli sintagmei reinventate: ”Cine sapă groapa altuia…departe ajunge!”

(Cârtitoru’ de la Hamangia)