ghita-comisarulSebastian Ghiță a devenit oficial cel mai căutat român…al momentului. Mai căutat decât Dubaiul sau all-inclusivul! Fostul parlamentar a fost dat în urmărire generală după ce judecătorii instanței supreme au decis să emita în lipsa lui un mandat de arestare preventivă, deși înainte de a dispărea, Ghiță tocmai  făcuse un chef de pomină cu conducerea SRI-ului. Păi doar nu cu paznicii de la Cimitiru’ Belu!?

Poate e grav bolnav, sau poate a murit”, a încercat avocatul să-i justifice absența rafinatului politician, cercetat pentru acuzații de corupție. Poate i s-a făcut rău de la icrele alea negre – a completat  cineva . Pe lânga libertate, Sebastian Ghiță pierde săracul om bogat și proprietătți de vreo 13 milioane de euro, depuse în contul cauțiunii. Dar hai să nu-l mai plângem , că are Balta pește. Iar pentru  ”peștele”  ăla , Ghiță nu prea a asudat .

Sebastian Ghita si-a pierdut totodată  și mandatul de deputat, pentru că nu a mai fost ales în actualul Parlament, dar spre compensare  a primit un altul: unul de arestare preventivă în lipsă! Ăsta da mandat!  Judecătorii Înaltei Curți de Casație au decis că politicianul acuzat între altele de dare de mită, trafic de influență și șantaj a dispărut nejustificat. Da poate omu’ s-a rătăcit, că tare întortocheate mai  sunt căile lumii ăsteia. Iată de ce justițiabilii au schimbat controlul judiciar pe cauțiune cu arestarea preventivă.

Pe Sebastian Ghiță însă, parcă l-a înghițit pământul!  Nici ciocănitul la poarta aia de fier forjat ,  a domicliului său, mic, mic  cât un stadion,  nici rugămintea polițiștilor : Ghiță ieși pân’ la portiță! , nu au fost de ajuns. Avocatul său spune că nu a mai primit niciun semn de la el din 16 decembrie. Păi o fi prost să spună altceva. Doar ia bani ca să spună ce trebuie! “IGPR arată că nu există date ca acesta a parasit teritoriul țării. Se face afirmatia că se sustrage. Și eu pot spune că a murit, că are o infirmitate care îl împiedică să vină, și eu pot face afirmații, însă nu pot dovedi. Nici DNA nu poate dovedi reaua credință”  – mai ne zice avocatu’…Păi zău așa, nu poți să crezi până nu vezi. Parol de voi minți.  Și Ghiță ăsta este de nevăzut decât în clipurile alea pe care ni le servește pe bloguri  ca pe extraverale…

Între timp,  neicusoru Sebastian a lipsit nejusitificat de două ori de la rande-vous-ul  cu poliția,  așa cum îl obliga măsura impusă în cazul său, controlul judiciar pe cauțiune. Om fără suflet! Măcar să fi trimis și el un buchet de flori, o bomboană de ”șocolată”…Să mai zici că oamenii cu bani are manere . Nici vorbă , fată!  Niște mitocani …!

***Rândurile de mai sus sunt un pamflet după declarațiile făcute  de Bogdan Micu, avocatul lui Sebastian Ghita, și trebuie tratate ca atare.