Cinci străini, ascunși în două mijloace de transport, au fost prinși  de polițiștii de frontieră giurgiuveni. Ce a pățit unul dintre fugari…

0
154

 În cursul zilei de sâmbătă, 9 aprilie, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controale specifice asupra mai multor mijloace de transport. Astfel, ei au depistat , ascunși, în două autocamioane, cinci cetățeni de diferite naționalități…

În primul caz,  polițiștii au observat două persoane de sex masculin care au ieșit de sub un autocamion și au sărit gardul care împrejmuiește punctul de trecere a frontierei, încercând să se sustragă verificărilor.

 

Unul dintre aceștia, după ce a sărit gardul s-a dezechilibrat și a căzut, dizlocându-și umărul. Ulterior, situația acestuia a fost stabilizată.

La fața locului a fost solicitat sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu, care l-a preluat pe marocanul de 25 de ani, acordându-i acestuia îngrijiri de specialitate.

Totodată, în cadrul verificărilor a fost identificat mijlocul de transport cu care cei doi străini au călătorit precum și șoferul, un cetățean ucrainean, în vârstă de 30 de ani.

În cel de-al doilea caz,  tot sâmbătă, polițiștii de frontieră giurgiuveni  au depistat ascunși, într-un autocamion, doi sirieni și un irakian, în vârstă de 18, 22, respectiv 41 de ani.

Mijlocul de transport era condus de către un cetățean turc, care transporta, conform documentelor prezentate, utilaje de metal din Turcia pentru România.

Cei trei străini au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Turciei,  fără a avea consimțământul șoferului.

Având în vedere situațiile sus-menționate, s-a procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei cinci migranți, șoferii dar și cele două mijloace de transport au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.    

(Jurnal)