Cadou și sărbători de care cinci familii își vor aminti, cu siguranță, cu plăcere peste ani. În zilele de Paști, cinci copii au venit pe lume la secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Giurgiu. 

După cum ne spunea medicul-șef al secției, dr. Cristina Pascale, sâmbătă, în ajunul Învierii Domnului, o fetiță și un băiețel au venit în familiile lor. Fetița, în greutate de 3,2 kilograme, dar și băiețelul (primul copil al familiei), în greutate de 2,9 kilograme, s-au născut natural, primind note mari la naștere. 

Duminică, în prima zi de Paști, tot doi copii și tot o pereche (fetiță – 2,8 kilograme și băiețel – 4 kilograme, născut prin cezariană) au fost cadoul de sărbătoare pentru familiile lor. 

Și luni, 20 aprilie, în a doua zi de Paști, a fost înregistrată o naștere, un băiețel în greutate de 3,1 kilograme, venit pe lume tot prin naștere naturală. 

Majoritatea celor născuți sunt din mediul rural, iar familiile lor sunt extrem de fericite de nașterea copiilor. Ne dorim să fie copii sănătoși, care să nu ridice probleme. Într-adevăr, anul acesta am avut ceva de lucru în perioada de Paște, dar acest mod de muncă este ceea ce ne dorim, să ne vină pe lume cât mai mulți copii”, mai spunea șeful secției Neonatologie din Spitalul Județean Giurgiu, dr. Cristina Pascale. 

(Jurnal)