Medicul estetician Călin Doboș, supranumit și „chirurgul vedetelor”, condamnat la închisoare cu executare pentru moartea unei paciente, a fost prins când  încerca să fugă din țară.

Curtea de Apel Galați l-a condamnat vineri la 3 ani de închisoare cu executare si interdicția de a exercita profesia pe o perioadă de 4 ani.

Medicul a fost prins în noaptea de vineri spre sâmbătă în timp ce încerca să iasă din țară prin vama Nădlac. Fiind dat în consemn la frontieră, medicul a fost reținut de polițiști și depus în Penitenciarul Arad.

În data de 12.12.2020, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontiera, pe sensul de ieșire din România, cetățeanul roman D.C., în vârstă de 46 de ani, domiciliat în municipiul Bucuresti. La efectuarea verificărilor specifice, polițiștii de frontiera au constatat ca pe numele persoanei era emis, de către autoritățile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din data de 11.12.2020, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă„, a informat Politia de Frontiera.

Medicul a intrat în vizorul autorităților judiciare în urma cu șapte ani, după decesul unei femei de 37 de ani din Brăila. Esteticianul i-a făcut acesteia o liposucție într-o clinica privata din Galați, deși era, la acel moment, specializat în chirurgie maxilo-facială.

Rudele femeii au acuzat că aceasta a murit după ce a suferit, în timpul intervenției, mai multe perforații ale intestinului. Medicul în vârstă de 46 de ani, care între timp s-a mutat la București, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă și condamnat la trei ani de închisoare cu executare.