8022337-3 Foto: Locurile de destindere pentru cetățeni, ce au aprins mânia unora,  seamănă cu chioșcul din fotografie… 

Cu ceva timp în urmă unul dintre chioșcurile din lemn construite de primărie ( sub formă de ciupercă), destinate relaxării și jocurilor de socializare între cetățeni (șah, rummy, table, cărți etc), a fost desființat. El se afla în imediata apropiere a complexului comercial  Sanitas de pe șoseaua București, adiacent blocului 61/2D. Măsura a fost luată după cum ne declarau câțiva dintre cetățenii ce locuiesc în zonă, în urma reclamației uneia dintre locatare către Poliția locală.

Conform regulilor reprezentanții acestei instituții au adus la cunoștință acest fapt societății  Giurgiu Servicii Locale (GSL), plângerea fiind semnată de către 50+1 dintre locatarii scării de bloc , așa cum cere Legea. Emitenta reclamației este doamna Eni Matilda care, conform aceleiași surse, s-a plâns de faptul că locuind la parterul blocului, era deranjată permanent de vocile celor ce ocupau permanent acest loc de relaxare, în marea lor majoritate pensionari.

O măsură care a dat satisfacție unei  persoane, dar a nemulțumit alte câteva zeci. O parte dintre locatarii nemulțumiți pentru măsura luată ne spuneau că în acel chioșculeț nu aveau loc petreceri zgomotoase care să-i deranjeze pe cei din blocul alăturat, ci doar partide de șah sau șeptică , ce se joacă în liniște, neproducând hărmălaie.

Stând de vorbă cu conducerea GSL am aflat că în timp ce locatarii blocului 61/2D se simt deranjați de prezența unor astfel de chioșculețe, sunt grupuri de locatari din Cartierul Tineretului care solicită cu nerăbdare instalarea acestora între blocuri, oamenii susținând că ar fi singura lor posibilitate de a-și petrece timpul liber într-un spațiu amenajat .

Astfel, constatăm că ceea ce deranjează pe unii, îi face fericiți pe alții și invers…Evident că municipalitatea se întreabă retoric:  de fapt ce vor giurgiuvenii,ajungând invariabil la constatarea:  rău de faci, rău de nu faci! Unul din paradoxurile democrației!

(  Marian TARU)