AcasăActualitateChina construieşte un baraj înalt de 180 de metri fără… muncitori! O...

China construieşte un baraj înalt de 180 de metri fără… muncitori! O variantă sigură pentru angajatorii noștri, în căutare de forță de muncă.

Chinezii vor să construiască un baraj hidroenergetic în doar doi ani. Asta nu ar mira pe nimeni fiind vorba despre un popor extrem de silitor. Curiozitatea este legată însă de faptul că ei vor să ridice acest baraj înalt de 179  de metri, utilizând doar inteligenţa artificială şi cu roboţi de construcţie. Altfel spus, conform Business Insider, fără muncitori!?

Barajul Yangqu, situat pe platoul Tibetan, va fi asamblat strat cu strat, ca şi în cazul tipăririi 3D. La final, proiectul va fi cea mai înaltă structură din lume construită utilizând procese de imprimare 3D.  Recordul actual este deţinut de o clădire de birouri cu două etaje situată în Dubai, care are o înălţime de 6 metri.

Imprimanta 3D conectata la un computer.

Barajul Yangqu va avea o înălţime de 179 m.  În cazul acestuia va fi utilizat un sistem bazat pe inteligenţă artificială pentru a urmări o linie de asamblare automată, care începe cu o flotă de camioane fără pilot folosite pentru transportul materialelor de construcţie în diferite părţi ale şantierului, conform cercetătorilor. Când un strat este complet, roboţii vor transmite informaţii despre starea construcţiei înapoi către sistemul AI.

Singura zonă în care mâna omului va trebui să intervină este la extracţia materialelor de construcţie.

Utilizarea sistemului AI şi a echipei sale de roboţi va contribui la eliminarea erorilor umane, susţine autorul principal.  Metoda construcţiei ar putea fi utilizată şi pentru alte proiecte, precum construcţia de drumuri.

Nu întâmplător v-am oferit  această informație. Probabil că în curând angajatorii români disperați de lipsa forței de muncă,  vor opta la rândul lor pentru aceeași modalitate de a-și rezolva problemele societății pe care o conduc. Și asta deși în cele mai multe domenii de activitate, astăzi, s-a diminuat la maxim munca fizică.

Aceasta este explicația faptului că tot mai mulți angajatori din țară și respectiv din Giurgiu apelează tot mai des la imigranți veniți din toate colțurile  lumii.

Îmi aduc aminte de o discuție avută cu fostul primar al orașului, în care acesta îmi spunea că ratase aducerea unui investitor în Zona Liberă, investitor  ce dorea să ofere câteva sute de locuri de muncă. Și asta  din cauza faptului că pentru locurile puse la bătaie nu se prezentase decât  o mână de giurgiuveni interesați.

De curând stăteam de vorbă cu un parlamentar local care, și el, intenționează să aducă în Municipiu o firmă puternică interesată să deschidă aici un obiectiv ce va avea, la rândul ei, nevoie de câteva sute de salariați. Teama politicianului era aceeași, că nu se vor găsi suficienți solicitanți și că din nou investitorii vor merge în alt județ, relocând investiția.

În mod paradoxal însă, în lista solicitărilor alegătorilor , atât în timpul alegerilor electorale, dar și în conținutul corespondenței primite de instituții  sau în audiențe (Primărie, Prefectură), una dintre cerințele prioritare ale cetățenilor este cea a locurilor de muncă.

Din păcate, din discuțiile avute cu angajatorii locali și nu numai, cei mai  mulți sunt interesați de locurile de muncă din instituțiile bugetare prin prisma avantajelor oferite: vaucere de vacanță, bonuri de masă, salarii sigure, multe zile libere și foarte puțină bătaie de cap. Iată contextul ce îi va obliga probabil pe oamenii de afaceri  să apeleze în cele din urmă, ca și chinezii, la utilaje robot ce nu au nevoie de oameni.

(Florian Tincu)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
34.6 ° C
34.6 °
34.6 °
29 %
4kmh
51 %
mie
33 °
joi
38 °
vin
34 °
sâm
36 °
Dum
37 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!