Chimiștii columbieni ce extrăgeau cocaina din cafea, par că doresc să transforme România într-o țară producătoare de droguri. Numărul consumatorilor crește tot mai mult la Giurgiu…

0
273

Cei cinci indivizi prinşi de procurorii DIICOT şi de agenţii anti-drog în timp ce extrăgeau cocaină ascunsă în cafea într-o localitate din Bihor au fost arestaţi preventiv, marți seară.  

La audieri, unul dintre columbieni, cel în vârstă de 25 de ani, a recunoscut faptele, fără să dea însă mai multe detalii. El le-ar fi spus anchetatorilor că ştia pentru ce a venit la noi în ţară şi ce urmează să facă.

În schimb, celălalt columbian, cei doi români şi cetăţeanul israelian nu au recunoscut acuzaţiile şi ar fi declarat că voiau de fapt să extragă cofeina din cafea?!

După cum se constată România nu a devenit doar o țară de consumatori de droguri .  ci și una în care cartelul drogurilor încearcă să se infitreze, pentru atrafica și a produce praful ucigaș.

De menționat că numărul consumatorilor de substanțe psihoactive ( mai ales cocaină, heroină și cannabis), ce sunt considerate substantele de bază de la care provin toate celelalte, este în creștere și în Municipiul Giurgiu, cazurile depistate mai ales de către agenții de poliție rutieri, săptămână de săptămână, fiind destul de relevante.

De precizat că drogurile sunt substante naturale sau de sinteză care au capacitatea de a crea dependenta. Toate substantele psihoactive actioneaza la nivel cerebral, servindu-se de complicatul mecanism al placerii.

Atunci când comportamentul care provoacă plăcere este repetat, dorinta nu se diminueaza, ci devine obsesie și dependență.

(Jurnal)