Sâmbătă, 31 octombrie,  la prânz, în Piața Centrală din Municipiul Giurgiu. O doamnă cere unei vânzătoare o bucată cât mai mică de hrean, scuzându-se față de ceilalți cumpărători că nu  mai are în geantă decât trei lei… Femeia continuă să explice că îi este teamă să poarte sume mari la ea. Precipitată , ea povestește cum cu ceva timp în urmă hoții i-au tăiat geanta și i-au furat toți banii pe care îi avea. Tot aici, în Centrul orașului, ziua în amiaza mare.

”Am vrut să anunț un polițist , dar ia-l de unde nu-i…” – spunea vizibil contrariată cumpărătoarea, foarte  intrigată – așa cum declara – de faptul că ”polițiștii locali se plimbă toată ziua cu  mașina în loc să stea printre cumpărători și să îi prindă pe hoții de buzunare”.

La nici 10 minute de la această discuție aceeași doamnă ne surprindea strigând către noi, cumpărătorii ce îi ascultasem povestea,  arătând cu degetul către  două persoane de origine romă care se grăbeau pe trecerea de pietoni  din apropierea magazinului Mega Image. În spatele acesteia vânzătoarea unui stand ambulant de cosmetice, plasat de multă vreme în imediata apropiere a magazinului Orange, făcea semne disperate către cele două tinere de origine romă, strigându-ne că  femeile tocmai îi furase un spray de pe masa cu produse afișate în stradă.

Nici de data aceasta însă nu am găsit picior de polițist local în toată Piața, confirmându-se astfel afirmația doamnei că polițiștii locali au probabil treburi mai importante decât să asigure siguranța cetățenilor.

Un semnal de alarmă pentru administrația locală, recte Primăria Municipiului Giurgiu, căreia Poliția locală îi este subordonată, tot mai mulți giurgiuveni plângându-se că polițiștii își fac simțită prezența doar atunci când trebuie să aplice  amenzi nu însă și atunci când cetățenii au nevoie de ei, pentru a fi apărați împotriva hoților și huliganilor.

FOTO: Iată cum demonstrau polițiștii locali, cu ceva timp în urmă,  în timpul unui  conflict avut cu fostul primar Barbu, declarând atunci, conform panoului de care se sprijină cu toții, că sunt ”în slujba cetățeanului ”. Realitatea demonstrează însă altceva…

(City ZEN)