Acasă Actualitate Cetățenii aflați în carantină vor putea merge la nuntă, botez,  sau înmormântare. Care este diferența între ”carantină” și ”izolare ”

Cetățenii aflați în carantină vor putea merge la nuntă, botez,  sau înmormântare. Care este diferența între ”carantină” și ”izolare ”

0
Cetățenii aflați în carantină vor putea merge la nuntă, botez,  sau înmormântare. Care este diferența între ”carantină” și ”izolare ”

Grupul de Comunicare Strategică vine cu precizări despre instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România sau sunt contact direct cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2.

Printre excepțiile în care carantina poate fi suspendată temporar se numără participarea cetășenilor la evenimente familiale, deplasări la medic, părăsirea țării.

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare cum ar fi afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică în program de hemodializă, fără a se limita la acestea, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

Care este diferența între carantină și izolare

Carantina se instituie pentru persoanele care nu sunt infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar sunt în una din două situații: sosesc în românia din alte state sau sunt contact direct cu o persoană infectată.

Pentru persoanele infectate (care au rezultatul pozitiv la un test PCR sau antigen) se instituie măsura izolării.

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
4.6 ° C
4.6 °
4.6 °
87 %
3kmh
11 %
joi
13 °
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
19 °
lun
18 °