Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean turc care avea ascunsă în pantof o carte de identitate bulgărească falsă pe care intenţiona să o folosească pentru a ajunge în Germania

Tot la PTF Giurgiu a fost depistat un cetățean bulgar care intenționa să ajungă în Germania, folosindu-se de o carte de identitate falsă deoarece avea interdicţie de a intra în spaţiul Schengen.

*În data de 23.02.2020, în jurul orei 11.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, care s-a legitimat cu paşaportul personal în care era aplicată o viză valabilă.

Existând suspiciuni asupra scopului declarat al călătoriei, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în interiorul încălțămintei, o carte de identitate bulgărească falsă pe care bărbatul intenţiona să o folosească ulterior.

Față de cele constatate, persoana în cauză a declarat că dorea să ajungă ajungă în Germania și nu deținea documente de călătorie valabile.

* Tot în P.T.F Giurgiu, în data de 24.02.2020, în jurul orei 02.05, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, o persoană care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate purtând însemnele autorităților bulgare.

În urma verificării documentului, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana este cetățean bulgar în vârstă de 31 de ani. Acesta a declarat că a procurat documentele din Bulgaria, de la un conațional și a recurs la această metodă deoarece intenționa să ajungă în Germania și avea interdicție de a părăsi teritoriul Bulgariei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, fiind preluate de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.