După ce, cu doar câteva zile înainte, elevii din mai multe localități au avut ocazia de a învăța, pe viu, ce înseamnă selectarea colectivă a deșeurilor, Asociația Preocupați de Viitor, împreună cu Ecogreen Construct, a pornit prin comunele din județul Giurgiu pentru răspândirea sacilor pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile.

„În săptămâna 17-23 februarie, colegii noștri au mers în comuna Vânătorii Mici și în satele aferente, unde au reușit să distribuie aproximativ 350 de saci și flyere informative pentru colectarea selectivă a deșeurilor în satele  Poiana lui Stângă, Corbeanca și Vâlcele”, se arată într-o comunicare a Asociației Preocupați de Viitor.

Pentru comuna Vânătorii Mici, s-a stabilit ca zi de colectare, ziua de miercuri la fiecare două săptămâni, prima colectare fiind stabilită pentru data de 4.03.2020.

În aceeași săptămână, voluntarii și angajații ECOGREEN CONSTRUCT au ajuns si în comuna Găiseni, unde s-a stabilit, împreună cu primăria din localitate, ca în data de 06.03.2020 să se distribuie, contra cost, pubele de 120 litri pentru colectarea separată a deșeului menajer, la fiecare locuință.

Pubele de 1.100 litri plasate pe domeniul public vor fi ridicate definitiv. Atât deșeul menajer cât și cel reciclabil din gospodării vor fi ridicate de către compania Ecogreen săptămânal, în fiecare zi de vineri (din poartă în poartă).

Apelul celor de la Asociația Preocupați de Viitor, cât și al celor de la ECOGREEN CONSTRUCT, este ca, odată ce au fost informați, localnicii să colecteze deșeurile reciclabile în sacii galbeni!

(P)