Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un tren de marfă încărcat cu piese auto, cinci cetățeni sirieni, care intenţionau să ajungă astfel în Germania.

În data 03.02.2020, în jurul orei 04.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu feroviar, pe sensul de intrare din ţară, în urma controlului efectuat de către polițiștii de frontieră asupra garniturii unui tren de marfă, care transporta piese auto din Turcia pentru Ungaria, au fost descoperiți ascunși cinci cetățeni străini, de sex masculin.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni sirieni, cu vârste cuprinse între 21 și 29 de ani. Aceștia au declarat că au fost ajutați să se urce în tren de un cetățean turc, căruia i-au plătit suma de 2.000 de euro fiecare și au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor sirieni, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.