Cetățean turc depistat în timp ce încerca să intre în România folosind un pașaport croat fals

0
212

Poliţiştii de frontieră au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu un cetățean din Turcia, care a încercat să intre ilegal în România, prezentând la control un pașaport croat  fals total. Bărbatul intenționa să ajungă în Croația.

În ziua de 30.04.2022, în jurul orei 18.30,  în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară,  polițiștii de frontieră planificați în serviciu pentru efectuarea controlului împreună cu polițiștii de frontieră bulgari au legitimat o persoană de sex masculin, care intenționa să intre în România,

Bărbatul în cauză a prezentat pentru control un pașaport, care purta însemnele  autorităților din Croația.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat faptul că documentul respectiv nu întrunește condițiile de fond și formă ale unui document autentic, fiind fals total. La cercetări s-a stabilit că bărbatul este cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani și intenționa să ajungă în Croația la fratele său.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, cetățeanul turc a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, comunică Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)