33 de fapte ilegale constatate la regimul juridic al frontierei, în weekendul de 1 Mai

0
257

În perioada 29.04-01.05.2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse măsuri de fluidizare a traficului precum și de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, fără a se înregistra evenimente deosebite. Aproximativ 400 de polițiști de frontieră au fost la datorie, zilnic, desfășurând misiuni de supraveghere şi control la frontieră.

A fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere a frontierei, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară.

În urma măsurilor dispuse la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei s-a desfăşurat cu operativitate.

Astfel, în perioada de referinţă, au efectuat formalitățile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, peste 60.000 de persoane, cetățeni români și străini şi peste 30.000 de mijloace de transport, cel mai tranzitat fiind P.T.F. Giurgiu rutier.

Nu în ultimul rând, în urma misiunilor derulate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră au constatat în această perioadă, 33 de fapte ilegale săvârşite atât de către cetăţeni români, cât şi străini, la regimul frontierei de stat și nu au permis intrarea în ţară a 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

În continuare, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere și să verifice situaţia traficului prin aplicaţiaTrafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Jurnal)