La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea  Mironeşti  a  avut loc, în data de 1 iulie 2019, un eveniment prilejuit de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea acestuia.

Împlinirea a şase decenii de la înfiinţarea acestui centru a fost marcată printr-un spectacol de muzică populară urmat de un prânz câmpenesc. Pe lângă cei 58 de beneficiari de servicii sociale şi personalul  acestui centru, la eveniment au participat mai multi invitaţi, reprezentând instituţii, organizaţii şi persoane fizice care sprijină activitatea centrului.

Evenimentul a prilejuit aducerea laolaltă a persoanelor vârstnice instituţionalizate, personalului centrului şi invitaţilor la acest eveniment, parteneri instituţionali şi colaboratori care se implică în susţinerea de acţiuni ce vin în întâmpinarea nevoilor persoanelor vârstnice instituţionalizate. Evenimentul a fost un prilej  pentru ca oameni din mai multe generaţii să împărtăşească emoţii  şi  bucuria de a  dărui  zâmbete.

Spectacolul, de înaltă ținută artistică,  le-a fost oferit tututror celor prezenţi la eveniment de către Ansamblul Folcloric Doina Dunării, aparţinând  Centrului Cultural Ion Vinea din Giurgiu.

Spectacolul  a cuprins cântece  populare din mai multe zone ale țării, suite instrumentale şi melodii  interpretate de soliştii Adelina Găujeneanu şi Costel Mihai. Cu toții au oferit clipe  frumoase spectatorilor, și astfel, pentru cei prezenţi au fost ore de voie bună  iar pentru persoanele vârstnice, şi un   prilej de aduceri aminte de vremurile tinereţii.

Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Mironeşti este primul din judeţul Giurgiu, timp de câteva decenii fiind şi singurul destinat persoanelor vârstnice din judeţ. De 11 ani, centrul se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Centrul are  capacitatea de 60 de locuri, mai mare decât a celorlalte două centre  aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Giurgiu (centre din localităţile Onceşti şi Hotarele) care  oferă servicii sociale de tip rezidenţial persoanelor vârstnice din judeţul Giurgiu.