În perioada 11-13.10.2019, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Giurgiu va participa la Festivalul pentru Turismul Responsabil care va avea loc la București-The Ark, unde va expune atât  materiale de promovare turistică ale municipiului și județului Giurgiu(broșuri, pliante, hărți), cât și materiale de la diferite structuri turistice din zona noastră.

 Acest eveniment va promova numai produse care respectă principiile turismului responsabil. Se va amenaja un spațiu expozițional care va pune în valoare produse locale din mai multe domenii: gastro, servicii de turism locale (tururi, structuri de cazare), produse artizanale, produse editoriale, evenimente care vor valorifica în primul rând serviciile locale.

În ciuda faptului ca județul nostru nu se situează într-o zonă de mare sau de munte, suntem siguri că materialele prezentate la acest festival vor atrage în Giurgiu oameni dornici să se bucure de locurile încântătoare de aici, cum ar fi Delta Neajlovului cu locurile create de natură, dar și cu cele create de mâna omului: Parcul de Aventură Comana, Mănăstirea Comana.

Este prima dată când un proiect complex este dedicat promovării turismului responsabil în țara noastră, oferind o perspectivă nouă asupra unor direcții de dezvoltare a ospitalității în România.

Locul ales pentru desfășurare este teritoriul delimitat de trei instituții cheie: Catedrala Mântuirii Neamului, Palatul Parlamentului și Academia Română.