banescu-vioricaAtenţionările meteorologice de ger emise pentru această perioadă au impus luarea  unor măsuri  imediate din partea autorităţilor pentru a preveni producerea unor situaţii de urgenţă.

Este cazul persoanelor fără adăpost sau al bătrânilor singuri, care se află în imposibilitatea de a se sprijini singuri, temperaturile extrem de scăzute punându-le viaţa în pericol. 

După cum ne declara şefa Centrului de Primire în Regim de Urgenţă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Giurgiu, Viorica Bănescu, în momentul de faţă. La Centrul de Primiri Urgenţe de la Giurgiu Nord, aici sunt cazate 18 persoane, dintre care 15 bărbaţi şi 3 femei, majoritatea din municipiu, dar şi din comunele limitrofe. Întrebată de ce anume beneficiază cei cazaţi aici directorul DAS, Viorica Bănescu ne spunea:  Aceste persoane se bucură aici de măsuri de asistenţă psiho-socială şi medicală (n.red -spălare, igienizare, echipare cu haine adecvate sezonului rece, control medical, cazare şi hrană).

Viorica Bănescu ne-a mai precizat că persoanele în cauză vor rămâne la Centru până la rezolvarea situaţiei pe care o impun măsurile de asistenţă socială.

În ceea ce priveşte Cantina Socială, am fost informaţi că la această dată  un număr de 17 asistaţi, la care se adaugă cele 18 persoane cazate în Centrul mai-sus menţionat primesc raţii de hrană caldă, zilnic, inclusiv pentru cele două zile de la sfârşitul fiecărei săptămâni.

(Jurnal)