În cazul celor trei fete traficate și cei 5 proxeneți arestați pentru 30 de zile, bănuiți că le-au racolat pentru ca acestea să se  prostitueze, despre care am relatat în ediția de ieri,  venim cu  câteva precizări  necesare.

Cele trei fete erau minore, fiind cazate – așa cum menționam anterior –  în Centrele de Plasament ale  Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu (DGASPC), ele provenind din familii dezorganizate, familiile locuind în localități ale județului Giurgiu.

Sursele ne-au explicat  faptul că din păcate fetele  au probleme mari de  educație și mai ales de comportament, fiind extrem de vulgare și de tupeiste în același timp, niciuna dintre ele nefiind o ușă de biserică.

Cele trei minore își făcuseră de mai mult timp site-uri  de promovare,  dându-și numerele de telefon la care puteau fi contactate. În imaginile postate de ele apăreau niște  fotomodele, evident cu scopul de a atrage clientela.

La rândul lor, cei 5 proxeneți (4 bărbați și o femeie),  le asigurau cazarea în câteva spații din Municipiu, după un anumit orar.  De fiecare dată când fetele erau căutate de clienți, ele plecau cu învoire din Centrele de plasament.

Banii obținuți din prestația fetelor erau împărțiți procentual,  între cele 8 persoane. Minorele țineau legătura cu ”peștii” și se învoiau din Centru de fiecare dată când aveau clienți, fiind dinainte anunțate de proxeneți. Clientela era diversă, ba chiar se bănuiește că printre aceștia s-ar afla și salariați din MI (nu se știe deocamdată dacă din cadrele active sau aflate în rezervă).

Tot pe surse am aflat că una dintre minore este iubita unuia dintre cei patru proxeneți, confirmând astfel eficacitatea metodei ”lover-boy”.

Întrebarea  noastră este cât de mult  s-au implicat asistentele sociale din Centrele în care sunt cazate aceste fete, în educația acestora și de ce nu au încercat să afle care era destinația acestora de fiecare dată când părăseau locațiile , lipsind uneori chiar și mai multe zile la rând.

Cu siguranță că noua conducere a DGASPC Giurgiu, după definitivarea  anchetei din acest caz, va lua  măsurile ce se impun  cu cei care au asigurat supravegherea acestor minore.  Mizăm mai ales  pe experiența și competența profesională a directorului instituției, Gheorghe Paraschiv, fost șef al serviciului județean Anticorupție Giurgiu.

(jurnal)