Cele mai spectaculoase cazuri descoperite anul trecut de către poliţiştii din ITPF Giurgiu

0
97

Ca în fiecare an, şi anul trecut poliţiştii din Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au înregistrat câteva ”recorduri” ce merită a fi menţionate la bilanţul acestei instituţii. Iată mai jos cazurile ce merită relevate:

150241_148 irakieni, descoperiţi într-un camion

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, ascunşi în compartimentul de marfă al unui camion încărcat cu ciocolată, 48 cetăţeni irakieni care intenţionau astfel să intre ilegal în ţară.

În data de 30.12.2016, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Dimitrov N., în vârstă de 42 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoţire a mărfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolată, din Bulgaria către o societate din Ungaria. În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfă, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse  un număr de 48 de persoane – 17 minori, 9 femei şi 22 de bărbaţi.

200.000 de euro şi aproximativ 5 kg de metal galben, confiscate la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat 200.000 euro, 3 kg bijuterii şi un lingou de 1,7 kg, dintr-un metal galben, presupus a fi aur.

În data de 23.10.2016, in intervalul orar 17.30-18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Aurelia M., cetăţean român, în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România şi cetăţeanul turc Mehmet A., în vârstă de 63 ani, la volanul unui autocar care circula pe ruta România-Turcia, în care se afla un număr de 31 pasageri.

Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport şi persoanelor în cauză. Astfel, în urma controlului, asupra Aureliei M. a fost găsită, ascunsă pe corp şi în pantofi, suma de 50.000 euro şi cantitatea de aproximativ 3 kg bijuterii din metal galben, ce pare a fi aur.  De asemenea, în autocar a fost descoperită, ascunsă în suportul de pahare aflat pe uşa şoferului, suma de 100.000 euro, iar asupra mai multor pasageri din autocar 50.000 euro, care urmau să fie înapoiaţi şoferului când ajungeau la destinaţie, în Turcia. Totodată, asupra uneia dintre pasagere, Olguţa F., în vârstă de 48 ani, a fost descoperit, ascuns pe corp, un lingou din metal galben, în greutatea de 1,7 kg.

1480056849107-511486-S4Peste 110 kilograme de marijuana descoperite în cabina unui automarfar

Echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari din cadrul P.T.F. Calafat a descoperit peste 110 kilograme de substanţă vegetală, suspectă a fi marijuana, ascunse în cabina unui TIR condus de un cetăţean bulgar.

În data de 22.11.2016, în jurul orei 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar G.H., în vârstă de 24 de ani, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aparate frigorifice cu destinaţia Germania.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a sesizat un comportament neobişnuit al conducătorului automarfarului TIR, manifestat printr-o nervozitate nejustificată.  În urma verificării cabinei şoferului, au fost observate urme de detergent praf şi un miros puternic de detergent, care a generat suspiciuni cu privire la existenţa unor bunuri ascunse în interior.  Echipa comună a solicitat organelor vamale bulgare efectuarea unui control asupra autovehiculului cu ajutorul aparaturii Roentgen. În urma scanării automarfarului, au fost observate mai multe colete ascunse, în interiorul cabinei, într-un spaţiu special amenajat prin remodelarea acesteia (aplicarea unor profile metalice între capitonaj şi partea exterioară).  Din locul special amenajate, au fost extrase 158 de colete, de diferite mărimi, învelite în folie transparentă şi bandă adezivă de culoare maro, care conţineau o masă vegetală de culoare verde, asemănătoare marijuanei, în cantitate de 110,7 kilograme .

Conform  protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, persoana în cauză, bunurile şi mijlocul de transport au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)