IMG-20170213-WA0003UPDATE, ORA 9,45: Pompierii giurgiuveni au sprijinul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență (USISU) Ciolpani care va prelua coordonarea întregii acțiuni de intervenție. S-a realizat, de asemenea, un perimetru de siguranță din dispoziția comandantului poliției, comisar șef de poliție Cătălin Constantin Georgescu. 

În această dimineață, pompierii giurgiuveni au fost solicitați să intervină la asanare de muniție neexplodată, în zona șoselei Portului.

Este vorba despre un proiectil de aviație, de 250 de kilograme explozivă, rămas neexplodat din al doilea război mondial, găsit pe un șantier în lucru, în imediata apropiere a Portului Giurgiu. În acel punct se efectuau o serie de săpături, și astfel a fost scoasă la lumină bomba cu pricina.

La ora redactării acestei știri, la fața locului este deplasată echipa de pirotehnișți ai ISU Giurgiu, și se caută un utilaj pentru ridicarea și transportul proiectilului.

Vom reveni cu amănunte.

(Oana Călin)

1 COMENTARIU

  1. Precis este de la americani de când au bombardat Bucureștiul în aprilie 1944.! Se vede precizia bombardamentului din zbor orizontal deasupra unui oraș suprapopulat și vitejia piloților care aruncau bombe în cap civililor,fapt pentru care românii sunt foarte recunoscători cowboy-lor!