Cele mai multe amenzi aplicate de către Poliția locală Giurgiu, într-o singură săptămână, au fost pentru consumul de băuturi alcoolice!    

0
196

Conform unui comunicat de presă primit din partea Poliției Locale Giurgiu, în perioada 4-11 iunie, polițiștii au verificat un număr de 61 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În urma acestei acțiuni, un număr de 2 persoane aflate în izolare/carantină,  nu au fost găsite la domiciliul declarat,  fiind sancționate, conform art. 65, lit.o (“nerespectarea interdicției de carantinare”), din Legea nr.55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 1000 lei. Menționăm că aceste persoane se aflau în carantină,  ca urmare a Deciziilor  emise de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu.

Totodată polițiștii giurgiuveni au asigurat măsuri de fluidizare a traficului rutier și pietonal în zonele orașului  în care au fost efectuate lucrări de reabilitare a părții carosabile și a trotuarelor:  Str. Vasile Alecsandri, Str. Nicolae Bălănescu, Str. Episcopiei.

Și tot în această perioadă au mai fost constatate 44 de fapte contravenționale, din care 34 au fost sancționate cu amenzi, în valoare totală de 10.220 lei cât și 10 avertismente scrise.

Cele mai multe dintre sancțiunile aplicate (13 amenzi) au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public. Celelalte amenzi s-au aplicat pentru:

8  amenzi pentru oprire/staționare neregulamentară; 4 amenzi pentru consum de semințe și aruncarea cojilor pe domeniul public; 2 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu; 1 amendă pentru depozitarea gunoaielor în locuri neautorizate;16 amenzi pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege.

Ca de fiecare dată, prin intermediul publicației noastre, Conducerea Poliției Locale Giurgiu îi roagă pe cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.  

(Jurnal)