După cum știți probabil, majoritatea fotbaliștilor profesioniști sunt deja pensionați de mulți ani când ating vârsta de 52 de ani. Există însă și o excepție…

Kazuyoshi Miura este încă în activitate deși a depășit această vârstă. El nu are de gând să renunțe la fotbal prea curând, informează CNN.
Atacantul japonez, poreclit „King Kazu”, tocmai și-a reînnoit contractul cu formația Yokohama FC din prima ligă japoneză, urmând să evolueze în al 35-lea sezon al carierei lui.

Miura va împlini 53 de ani în februarie și a jucat doar trei meciuri pentru Yokohama în sezonul trecut, când formația a trecut în prima ligă din Japonia.

El deține recordul mondial Guiness pentru cel mai bătrân jucător profesionist de fotbal care a înscris un gol într-o competiție, iar în martie 2017 a dobândit recordul mondial pentru cel mai bătrân jucător din lume care apare într-un meci profesionist.

Kazuyoshi Miura a debutat la clubul brazilian Santos, în 1986, iar pe parcursul carierei sale a jucat în Italia, Croația și Australia.

A apărut în naționala Japoniei de 89 de ori între 1990 și 2000, pentru care a înscris 55 de goluri.

(Jurnal)