Cei peste 1500 de beneficiari ai Programului Tomata, din județul Giurgiu, și-au primit banii…!

0
198

Una dintre prioritățile Guvernului în această perioadă este sprijinul acordat producătorior agricoli, fermierilor, pe fondul secetei accentuate manifestate peste tot în Europa.

                    Foto: Director DAJ Giurgiu, Petra OCHIȘOR

În acest context, după cum ne declara directorul Direcției pentru Agricultură (DAJ) a județului Giurgiu, Petra Ochișor, vineri, 2 septembrie, au fost virați banii pentru un număr de 1.551 de beneficiari ai programului de minimis „ Legume în spații protejate”, din județul Giurgiu, conform HG 148/2022, Ciclul I.

De amintit că Programul Tomata s-a derulat în perioada 3 Februarie -30 august 2022, iar la nivelul DAJ Giurgiu au fost înscriși 1.580 beneficiari, fiecare beneficiar eligibil  primind în cont 14.842,50 Ron – ne mai preciza directorul DAJ, Petra Ochișor.

Avem și câteva situații cu sume returnate, datorită faptului că la această dată contul unor beneficiari nu mai este activ. Se procedează la comunicarea celor în cauză, în vederea soluționării situației – menționa directorul Direcției.

Totodată, în data de 31 august a fost finalizată și înscrierea pentru ciclul II al HG 148/2022, iar numărul beneficiarilor înscriși la nivelul Județului Giurgiu este de 1.460 – ne-a mai precizat Petra Ochișor, direector general al DAJ Giurgiu.

(Jurnal)