Conform unei statistici a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, în doar o lună şi jumătate au fost prinse, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu (rutier) un număr de 13 persoane care au încercat să introducă în ţară produse care încălcau dreptul de proprietate intelectuală (contrafăcute). Pentru cele 13 persoane, au fost întocmite 12 dosare penale, valoarea totală a bunurilor care au încercat să fie introduse în România fiind de aproape trei miliarde de lei vechi.

Ultima „bravură” a unui român a fost înregistrată de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în cursul dimineţii de marţi, 17 octombrie. Conform comunicatul emis de ITPF Giurgiu, în jurul orelor şase dimineaţa, un autocamion al unei firme de transport internaţional, condus de un român în vârstă de 38 de ani, nu le-a „mirosit” bine poliţiştilor de frontieră. Motivele unui control temeinic au fost cât se poate de întemeiate: în compartimentul marfă al autocamionului, poliţiştii au găsit mai multe colete de diferite mărimi şi culori, ce conţineau 1.469 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, şoferul a declarat că firma de transport al cărei angajat era a contractat un transport din Grecia către Germania, el neavând cunoştinţă de produsele transportate.

Valoarea bunurilor, dacă acestea ar fi fost comercializate ca fiind produse de marcă, se ridică la 210.500 lei. Numai că produsele nu au ajuns pe rafturile vreunui magazin, ci au devenit probe în dosarul penal demarat de poliţiştii de frontieră giurgiuveni.

(Jurnal)