Telefonul mobil, reţelele wireless, antenele, aparatele electrocasnice, toate acestea generează câmpuri electro-magnetice, DĂUNĂTOARE PENTRU ORGANISM.  Ele interacţionează cu organismul uman şi lasă urme adânci asupra sistemului imunitar.

Toată informaţia pe care o primim din mediu, prin văz, auz, prin gust, miros ori tactil se transforma în interiorul corpului uman în impulsuri electrice. De fapt, creierul citeşte impulsurile electrice. Aşadar ne adaptăm la mediu prin intermediul curentului eletric’. Şi funcţionăm tot pe… curent electric. Impulsuri electrice din creier se propagă prin măduva spinării. Apoi, prin nervii din interior.  Tehnologia face că, în prezent, să trăim înconjuraţi de câmpuri electro-magnetice, emise de antene, telefoane, routere wireless, dar şi de banalele aparate electro-casnice.

Şi organismul uman funcţionează tot pe… current!

Forţă de interacţiune a unui câmp electromagnetic cu un organism viu scade cu pătratul distanţei. Pentru cei care n-au iubit Fizica, această e doar o formulă care trebuia tocită. Iată însă ce înseamnă: Mă îndepărtez 2 metri, forţă de interacţiune cu mine a scăzut de 4 ori, mă îndepărtez 3 metri – de 9 ori, la 10 metri a scăzut de 100 de ori’. Aşadar cu cât mai departe, cu atât mai bine. Şi… fără paranoia, că nu este cazul. Dar… ce facem cu aparatele electro-casnice? Prof. ing. Dănuţ-Ionel Vaireanu explică mai pe înţelesul tuturor: “Măsurăm încărcătorul: câmpul electromagnetic e pe zero, urmăriţi când îl pun direcţional la ce valoare a crescut. Cel magnetic e ieşit din scală. Cu cât mă îndepărtez la peste 40 de cm a scăzut, e pe zero. Discutăm de un generator de radiaţie electromagnetica adică de orice transformator, chiar şi încărcătorul simplu de la telefon.”

Nu staţi cu telefonul la cap, pe noptieră!

Recomandările internaţionale sună cam aşa: sunteţi în afară zonei de risc la 30-40 de centrimetri distanţă de un aparat electric. La 40 de cm de un încărcător. Dacă vorbiţi la căşti, ţineţi telefonul la 30-40 de cm de cap.  Cele mai mari precauţii trebuie luate…în dormitor. Nu staţi cu telefonul la cap, pe noptieră! Nu dormiţi în aceeaşi încăpere cu routerul. Şi încercaţi să plasaţi televizorul ori unitatea calculatorului la cel puţin un metru, chiar doi, de pat. Sunt dispozitive care emit câmpuri electro-magnetice chiar şi în stand-by. În timpul somnului, secretăm melatonina, un hormon care reglează ciclul somn-veghe. O noapte nedormită perturbă acest hormon. Acelaşi lucru îl fac câmpurile electromagnetice aflate permanent în dormitor. Dacă ne perturbă ciclul natural somn-veghe apar probleme cu sistemul imunitar. Sistemul imunitar e dependent de respectarea acestui ciclu somn-veghe.

Aveţi grijă la dormitorul copilului!

Cele mai mari precauţii trebuie luate în dormitorul copilului. Nu router, nu unitate de calculator, nu televizor ori telefon mobil. Prof. ing. Dănuţ-Ionel Vaireanu mai spune în acest sens: “Copilul este în creştere mecanismul neuro-endocrin e în formare, sistemul de apărare nu e bine pus la punct, iar efectele nu sunt încă studiate şi înţelese în totalitate, e bine o doză de prevenţie să încercăm să evităm excesele pentru că tehnologia o avem doar în ultimii 100 de ani.”

Valoarea SAR, notată pe fiecare telefon mobil, reflectă nivelul de radiaţie. Cu cât telefonul emite cantităţi mai apropiate de zero, cu atât acestea dăunează mai puţin. Spre exemplu, valoarea SAR pentru telefonul cu cele mai puţine radiaţii electromagnetice este 0.23 W/kg, la nivelul capului.

Aşa că nu luaţi în glumă cele de mai sus! Preveniţi pentru a vă putea menţine nealterată starea de sănătate. Să nu ziceţi că nu v-am spus!

(Jurnal)