Recordul pentru cea mai mare pensie din Europa este deținut de un român care încasează lunar de la stat 51.334 de lei!!!

Deși din punct de vedere economic România nu strălucește, ea esta țara în care se înregistrează cea mai mare pensie din Europa.

Anul trecut, după o majorare de aproximativ 50%, cea mai mare pensie a crescut de la 34.700 de lei la colosala sumă de 51.344, ajungând astfel să fie cea mai mare pensie din Uniunea Europeană.

Norocosul pensionar este un fost procuror din județul Argeș. Gheorghe Bălășoiu, fost procuror și comandant al Penitenciarului Colibași, încasează din anul 2018 cei 51.344 de lei, sumă care este suportată de Bugetul de Stat.

Datele au fost publicate anul trecut de Casa Națională de Pensii.

Cum s-a ajuns la această sumă

Gheorghe Bălășoiu s-a pensionat în anul 2005, formula de calcul a pensiei era una simplă: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar acesta cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror.

Cât a fost director la Penitenciarul Colibași, timp de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, însă și-a păstrat și funcția de magistrat.

Așadar, în baza legilor din acel an, fostului procuror și comandant de penitenciar i s-a calculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente.

(Jurnal)