Ce tratamente sunt contraindicate în perioada Pandemiei!

0
214
Dentist wearing eyeglasses gloves and mask examining a patient teeth with a dental probe and a mirror in a clinic box with equipment in the background

Odată cu Pandemia de Coronavirus relația pacient – medic a suferit, la rândul ei, mutații. Astfel, dacă vrei să mergi la medic, vei merge doar dacă este vorba despre o urgență. Asta pentru că, așa cum spun specialiștii în sănătate, unele tratamente sunt contraindicate în perioada de Pandemie.

Unul dintre ele este tratamentul de albire al dinţilor şi faţetele dentare care este indicat să-l facem după starea de alertă.

În perioadă aceasta este bine să evităm, totodată, tratamentele dentare care degajă aerosoli. Toate aceste amânări este bine să le facem pentru a risca cât mai puţin o posibilă infectare sau transmitere a coronavirusului, spun medicii.

În ce priveşte venirea la clinica de stomatologie, există reguli noi în vreme de pandemie. Pe scurt, este vorba de triaj telefonic, triaj la clinică şi intrarea fără însoţitor.

Ca o măsură de precauție, vârstnicii vor fi programaţi la consultaţii dimineaţa, după cum declară cei mai mulți dintre stomatologi.

În plus, „clinica trebuie nebulizată şi sterilizată complet”, mai susțin specialiștii în sănătate.

(Jurnal)