După ce, o perioadă, multe zvonuri care circulau prin oraş dădeau ca imposibilă organizarea Festivalului  de muzică, concurs de interpretare vocală In Memoriam Marin Ghiocel, iată că acest eveniment cultural va fi găzduit de municipiul nostru, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, în ultimii cinci ani.

Referindu-se la acest aspect, directorul Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, Virgil Peţanca, ne preciza:

„După câteva probleme care s-au ivit, iată că putem şi în acest an să organizăm cea de-a şasea ediţie a Festivalului  de muzică, concurs de interpretare vocală In Memoriam Marin Ghiocel.

Această ediţie va avea loc pe data de 3 şi 4 octombrie la orele 18,30 în sala ateneului Nicolae Bălănescu. Iniţial am vrut să realizăm acest festival într-o notă mai complexă,  tinând cont că trăim şi parcurgem anul centenar, am vrut să-l realizăm pe trei zile dar lipsa bugetului ne-a adus în situaţia de a-l reduce la două zile, pe modul clasic”.

Programul celor două zile este structurat astfel: prima zi este ziua dedicată concursului propriu-zis, iar a doua zi este ziua Galei laureaţilor.

„Avem concurenţi înscrisi din mai multe zone folclorice  şi anume din Brasov, Gorj, Vâlcea Brăila, Tulcea, Dâmboviţa, cu o reprezentativitate mulţumitoare. Este implicată şi de această dată în susţinerea concurenţilor, orchestra noastră de muzica populară DOINA DUNĂRII, orchestră condusă de maestrul Ion Ivanovici. Vom avea şi de această dată prezentă televiziunea ETNO TV, cea care a transmis, în direct, cele cinci ediţii anterioare. De această dată vom realiza filmarea şi o vom transmite la un interval de o săptămână, am căutat să eliminăm timpul mort în care atunci când emitem prin satelit suntem obligaţi să realizăm timp de o oră spaţii publicitare, ceea ce de comun acord ţi cu domnul primar am convenit că este un inconvenient pentru publicul nostru, în consecinţă în acest an vom avea filmarea, făcută de ETNO TV şi transmitem după aceea, şi nu-mi rămâne de făcut decât să invit publicul iubitor al folclorului muzical vocal să fie alături de noi pe data de 3 şi 4 la Ateneul Nicolae Bălănescu la ora 18,30 , spunându-le că avem în recital nume sonore, este vorba de Aura Stoican, Geta Postolache, Maria Ghinea, Roxana Rusănescu, Alina Darap Achim, Gheorghe Turda, Constantin Bahrim, Constantin Enceanu. Iată şapte nume sonore ale muzicii populare româneşti, care vor evolua live tot concursul şi tot spectacolul este sută la sută live şi de ţinuta care să permită o transmisiune pe una din televiziunile naţionale”, mai preciza directorul Centrului Cultural Local „Ion Vinea”.