ziua-nationala-a-romaniei-la-giurgiu-530x300 Foto : Imagini de arhivă

În cadrul conferinței de presă periodice susținută miercuri, 23 noiembrie, de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, acesta a fost întrebat de jurnaliștii prezenți ce anume pregătește municipalitatea pentru cetățeni cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

La fel ca în ceilalți ani, Direcția de Asistență Socială (DAS) Giurgiu va pregăti, din sponsorizări și cu sprijinul Consiliului Județean, 6.000 de meniuri constând în sarmale cu carne/ de post și vin. Programul manifestării de 1 Decembrie va include un spectacol de muzică populară, dar și o paradă militară specifică acestui eveniment. Din păcate, anul acesta Ministerul Apărării Naționale nu ne mai dă voie să organizăm retragerea cu torțe, pe motiv că este un eveniment dedicat exclusiv militarilor, așa că îl vom putea organiza doar de Ziua Armatei, a declarat edilul-șef.

În ceea ce privește procurarea bradului de Crăciun ce va fi împodobit și expus în municipiu, Barbu a precizat că și anul acesta pomul va fi donat de către o familie de giurgiuveni, care va primi la schimb material lemnos reprezentând contravaluarea bradului.

(T. Nicolau)

 

 

2 COMENTARII

  1. Rugam mult municipalitatea , inainte de a gati sarmale si a impodobi bradul, sa dea putin cu matura prin ograda. E nematurat de cand a plecat Iliescu. Poate domnii din primarie umbla cu elicopterul si de sus nu se vede. Sugeram sa dea cineva o tura cu masina sau pe jos, pe oricare dintre strazi si sa priveasca putin stanga-dreapta.