Ce surprize îi așteaptă pe șoferii giurgiuveni care parchează neregulamentar…

0
884

Dacă nu s-au speriat, până acum, de amenzi și de blocarea roților, șoferii giurgiuveni care au continuat să își parcheze mașinile neregulamentar au parte, în aceste zile, de o surpriză: pe parbriz găsesc lipite autocolante tipărite de Poliția Locală, autocolante cu un mesaj clar: NU AȚI PARCAT REGULAMENTAR!

Redăm, în cele ce urmează, textul acestor autocolante: 

POLIȚIA LOCALĂ

Vă aducem la cunoștință că, în conformitate cu prevederile HCLM nr. 6/2013, art.9, al.6, lit.c, modificată și completată, este interzis „să se parcheze pe trotuare și spații verzi, vehicule și autovehicule de orice fel, neautorizate în acest sens”. Fapta este sancționată de același act normativ, art. 17, lit.f, cu amendă de la 300 la 2.000 de lei. 

De asemenea staționarea neregulamentară se pedepsește cu 4-5 puncte amendă (580 lei – 725 lei) conform art. 143 lit.e, din HG 1391/2006, modificată și actualizată, sancțiunea fiind prevăzută la art. 100 alin.2 din OUG 195/2002 modificată și actualizată, iar conform art. 108 alin. 1 lit.b punct 7 din OUG 195/2002 modificată și actualizată, conducătorul auto va fi sancționat și cu 3 puncte penalizare. 

În același timp, vă mai aducem la cunoștință că în următoarea perioadă, Poliția Locală Giurgiu va acționa pe raza municipiului Giurgiu pentru asemenea fapte prin blocarea roților și ridicarea acestor autovehicule ce încalcă prevederile legale sus menționate. 

 Vă mulțumim pentru înțelegere!”

Mai în glumă, mai în serios, directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu, spunea că, în aceste condiții, poate că șoferii vor gândi de două ori înainte de a mai parca neregulamentar, în timp ce vor citi textul câtă vreme curăță parbrizul. 

De asemenea, directorul adjunct al DPL Giurgiu mai preciza, pentru „Jurnal giurgiuvean”: 

„Acesta este modelul pe care poliția locală îl va lipi pe parbrizul autovehiculelor parcate, staționate neregulamentar pe raza municipiului. Această acțiune de prevenție are ca scop minimizarea faptelor de încălcare a prevederilor legale, înțelegerea și conștientizarea cetățeanului cu privire la aceste fapte de natură contravențională”, a mai declarat Mihăiță Penciu. 

(Jurnal)