Ce spune senatorul social-democrat Niculae Bădălău despre moțiunea de cenzură

0
287

Joi, 3 octombrie, în plenul Parlamentului a fost citită moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, depusă de opoziție. La scurt timp de la citirea acesteia, pe contul său de socializare, liderul social-democraților giurgiuveni, senatorul Niculae Bădălău, scria:

Moțiunea de strânsură a opoziției va eșua. Majoritatea care susține actualul Guvern va fi demonstrată la vot. Votul este cel care contează, nu semnăturile.

PSD nu se teme de moțiune! Sperăm ca prin eșecul acestei moțiuni, să dispară blocajul impus de Klaus Iohannis asupra Guvernului.

În loc să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, care are efecte concrete în viața românilor, partidele de opoziție au preferat să semneze o bucată de hârtie, moțiunea de cenzură, fără valoare pentru români. Este cel mai slab document de acest gen din istoria moțiunilor depuse la Parlamentul României.

Opoziția nu va intra la guvernare pentru că nu știe să administreze România, nu au nici viziune, nici voință, nici program, nici premier. Singurul obiectiv real al opoziției este crearea de blocaje și crize. Nimic nu justifică schimbarea guvernului în pragul alegerilor, cu câteva zile înaintea de a începe campania electorală, cu o lună înainte desemnării unui nou Președinte. Singura justificare este cea electorală. S-a format noua dreaptă pro-austeritate, noul CDR a luat viață.

După ce luni de zile nu a făcut nimic altceva decât să ne amenințe cu moțiunea, opoziția face acum tot ce poate să amâne votul. Era prea mare deranjul să sacrifice o zi de sâmbătă pentru “reconstrucția României”? Cum pot fi credibili că sunt în stare să dea jos guvernul când nici nu sunt în stare să vină în Parlament să-și voteze moțiunea?

Această joacă de-a guvernarea menține o stare de instabilitate care face rău românilor. După ce au tot amenințat că dau oameni afară, că vor tăia pensiile și salariile, acum vedem parlamentarii opoziției cum fug de propria moțiune și de responsabilitatea guvernării.

Oricât ar încerca să amâne acest vot, moțiunea nu va trece. Pentru că, oricâte tertipuri și ocolișuri ar căuta, semnatarii acestui act rămân o adunătură de interese care nu știe, nu poate și nu vrea în mod real să guverneze România!”, a încheiat Niculae Bădălău.

De altfel, despre soarta moțiunii, liderul organizației județene a PSD a mai vorbit și într-o recentă conferință de presă când, de asemenea, și-a exprimat opinia că aceasta nu are niciun fel de sorți de izbândă.

(Jurnal)