Odată cu anunţatele remanieri din Guvernul Dăncilă, pe diverse canale a fost vehiculat, la un moment dat, numele preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, pentru preluarea portofoliului de ministru de interne.
În conferinţa de presă a social-democraţilor de joi, 27 septembrie, senatorul Niculae Bădălău a declarat, referitor la acest aspect:
„Nu mă interesează acest lucru. Vă amintiţi că era în discuţie, la un moment dat, să preiau inclusiv Curtea de Conturi. Am refuzat acest lucru, pentru că asta ar fi însemnat să ies din viaţa politică. Ştiţi foarte bine că aveam această posibilitate, mai ales că legea îmi permitea
acest lucru, eu fiind cel care a schimbat un amendament, ca şi inginerii să poată să ocupe
această funcţie. Normal, până la urmă şi Curtea Constituţională a dat că e constituţional, chiar dacă amendamentul a fost atacat, dar cu un mandat de 9 ani, era greu să rămân conectat la viaţa politică, mai ales că intrasem – şi încă mai sunt – într-o muncă a partidului şi nu cred că mă potriveam la Curtea de Conturi, cum nu mă potrivesc nici la vreun minister!”, a mai declarat senatorul social-democrat Niculae Bădălău.
(E.C.)