Luni, 15 octombrie, noul prefect al judeţului, în persoana Adrianei Puţaru, a fost investit la Giurgiu. Cu doar câteva zile înainte, liderul liberalilor giurgiuveni, Marin Anton, declara, în cadrul conferinţei de presă a formaţiunii politice pe care o conduce:

„Salut numirea noului prefect, şi sper să îşi respecte jurământul, acela de a fi garantul legii şi respectării acesteia. Sincer, sper să nu fie precum predecesoarea sa, Nina Crişu, deşi ştiu că este venită în funcţie pe aceeaşi „rută”: Bădălău – Mina – Crişu. Sper să asculte toate părţile, să ia măsuri acolo unde se încalcă legea”, spunea liderul liberal.

Un exemplu de încălcare a legii, preciza Marin Anton, este situaţia de la Daia, unde de opt luni nu se mai ţine vreo şedinţă de consiliu local, şi unde prefectul Nina Crişu trebuia să ia măsuri cu mult timp în urmă, dar, spunea preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, „aceasta a ascultat doar de Bădălău”.

„Dacă doamna prefect nou numită se va rupe de influenţele lui Bădălău, va fi mult mai bine pentru judeţ. Din păcate, Bădălău este cel care, deocamdată, încă are foarte multă influenţă, inclusiv în numiri sau întârzieri de numiri. Un caz este domnul Georgescu (n.r. Cătălin Georgescu, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu), a cărui numire în funcţie, deşi a câştigat un concurs, este tergiversată prin toate metodele de către Niculae Bădălău. Reuşeşte, nu ştiu cum, să tot amâne instalarea lui Georgescu, acesta neprimind, nici la această dată, ordinul de numire din cauza influenţei politice a lui Bădălău”, a mai spus Marin Anton, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.