Cartea Ce poartă Regina în poşetă şi alte secrete regale  avându-i ca autori pe Phil Dampier şi Ashley Walton apărută în  2007, arată faptul că Regina Marii Britanii întodeauna ține ceva în mână atunci când iese în public: o poșetă, o oglindă, un stilou, ruj, ochelari de vedere etc. Dar niciodată nu iese în public cu mâinile goale. Geanta elegantă este mereu asortată vestimentaţiei.

Ce poartă Regina Elizabeta a II-a  a Marii Britanii în poşetă a rămas, multă vreme, un mister.

Conform unor surse apropiate Reginei, aceasta poartă în poşetă în fiecare zi un ruj, o oglindă compactă ,  pastile de mentă, ochelarii de vedere,  un stilou, dar şi bomboane pentru câinii de rasă Corgie de la moşia sa din Sandringham, Norfolk, la care Suverana ţine foarte mult.

Elizabeta a II-a mai poartă cu ea o grămadă de nimicuri dăruite de copiii ei de-a lungul timpului: căţei în miniatură, cai şi şei, dar şi poze ale familiei. Comoara cea mai de preţ e o fotografie a prinţului Andrew făcută la întoarcerea sa din  Insulele Falkland, în 1982 cât și o cutiuţă cu fard dăruită de soţul său, Prinţul Philip, la aniversarea a 60 de ani de căsătorie.

Pușculiță , dar și obiect folosit pentru a transmite semnale agenților de securitate

Poşeta Reginei are şi alte atribuţii nu numai pe acelea de a purta lucruri dragi. Este un fel foarte subtil de a comunica cu cei din stafful său.

Spre exemplu, când mută geanta de pe o mână pe alta înseamnă că vrea ca discuția să ia sfârșit.Astfel, dacă Suverana îşi ţine poşeta pe masă în timpul unui dineu e semn că doreşte ca evenimentul să ia sfârşit în următoarele cinci minute. Dacă geanta e aşezată pe podea, e semn că Regina consideră conversaţia plictisitoare şi vrea să fie salvată de acest calvar de una dintre doamnele sale de onoare. Dacă îşi mută poşeta dintr-o mână în alta e semn că vrea să plece din acel loc. Și în sfârșit, când purtarea poşetei se face pe braţul stâng e semn că Regina e fericită şi relaxată.

Majestatea Sa foloseşte poşeta şi ca pe un scut de securitate, pe care îl poartă cu sine prin toate încăperile palatului. Rar a fost fotografiată fără poşetă.

Regina Angliei, în vârstă de 91 de ani, a dezvoltat un adevărat ritual din acest obicei. Ea preferă doar bacnotele de 5 lire sau de 10 lire, pe care le pune în locul special amenajat pentru colectarea de fonduri.

Regina Elisabeta a II-la Marii Britanii nu ar avea de ce să poarte o poşetă, având în vedere că bodyguarzii săi pot transporta tot ceea ce are nevoie. Însă suverana britanicilor este nedezilipită de acest accesoriu, mai ales că îl poate folosi pentru a trimite mesaje ascunse agenţilor de securitate, scrie ABC.

 ”The Sun” dă asigurări că Elisabeta a II-a ţine în poşeta sa banii pe care îi oferă nevoiaşilor duminica după slujbă, istoricul Hugo Vickers avansează ipoteza că regina o foloseşte şi pentru a trimite mesaje agenţilor de securitate.

 Ce firmă i-a lucrat cele peste 200 de poșete…

Celebrele genți pe care Regina Marii Britanii le folosește la fiecare apariție în public sunt de la brandul de lux Launer. Cei de-acolo i-au oferit Reginei prima geantă în anul 1968. În semn de mulțumire, Elisabeta i-a dat firmei un titlu regal care atestă că brandul oferă servicii și bunuri pentru Regină, Ducele de Edinburgh și Prințul Charles. Astăzi, Regina poartă peste 200 de genți de la Launer. Pentru a se descurca mai bine la întâlnirile oficiale, atunci când trebuie să își salute interlocutorii, le preferă pe cele cu mânerele înalte. Un model de geantă de la Launer costă peste 1650 de lire sterline!

Gerald Bodmer, cel care conduce compania din funcția de director executiv începând cu anul 1980, dezvăluia că Regina ține atât de mult la gențile ei încât, dacă se strică sau dau semne de uzură, preferă să le repare sau să le recondiționeze decât să își ia altele noi.

În ciuda relației strânse dintre Regină și conducerea brandului, Bodmer a afirmat că nu știe niciodată când va ieși în public Majestatea Sa purtând una dintre gențile de lux de la Launer. „Ne uităm în ziar și atunci ne minunăm și noi!”

Potrivit unica.ro, Regina Marii Britanii nu iese din Palat fără un cuier portabil special pe care-l foloseşte pentru a-şi agăţa geanta sub masă.

(Jurnal)