Recent fostul director Narcis Neaga,a demisionat de la conducerea Companiei de Drumuri. Astfel am aflat cât câștiga, pe hârtie, un director al celei mai controversate Companii din România.

Așa cum subliniam în rândurile de început ale materialului, Narcis Neaga a câştigat anul trecut, timp de opt luni cât a avut această funcţie,179.000 de lei. Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul CNAIR în iunie 2019, Narcis Neaga a menţionat la venituri realizate în 2018, suma de 179.000 de lei ca salariu de director general CNAIR. El a fost re-numit în funcţie în mai 2018, astfel că veniturile sunt aferente celor opt luni cât a fost la conducerea companiei. În plus, Narcis Neaga a mai câştigat 16.190 de lei pentru funcţia de consilier al ministrului Transporturilor, 40.575 de lei ca membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București și 4.584 de lei ca membru în Consiliul de Administrație al CNAIR.

Potrivit declarației de avere, Narcis Neaga are un teren intravilan de 1.237 mp în Tuzla, Constanța, două apartamente (în Sibiu și București) și două case de vacanță în Avrig, Sibiu. Narcis Neaga nu a trecut în declaraţie mașini sau conturi bancare, dar a menţionat că are un credit de 203.000 lei la bancă, scadent în 2020.

Am decis să renunț la funcție! Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună-credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România – spunea Neaga la momentul demisiei. Păi după ce ai încasat atâția bani te cred și eu că poți vorbi liniștit de ”nevoia de bună credință a tuturor factorilor de decizie”. Cât privește faptul că Neaga ar fi avut în vedere, când a fost forțat să își dea demisia, de ”dezvoltarea infrastructurii rutiere” și ”bunul mers al economiei romanești”, lăsați-ne să ne îndoim, considerând declarația demisionarului o ipocrizie ordinară.  

De fapt analizând activitatea instituţiei condusă până mai ieri, de Neaga, premierul, Viorica Dăncilă  a vorbit la rândul ei despre „raportări false şi despre un management defectuos”. Așa că hai să o lăsăm mai ușor cu sacrificiile personale în favoarea intereselor naționale.  Să încasezi peste 60.000 de lei drept salariu, din diferite locuri, fără să faci nimic, nu este la îndemâna oricui!

(Florian Tincu)