Ce produse au descoperit ascunse într-un autocar, polițiștii de la P.T.F. Giurgiu

0
248

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, o cantitate considerabilă de produse de parfumerie şi articole de îmbrăcăminte, care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„În data de 24.05.2022, în jurul orei  04.00,  poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de intrare în ţară pentru un autocar, aparţinând unei firme de transport internaţional de persoane.

În urma controlului amănunţit efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului, printre bagaje, mai multe genţi de culoare neagră, care conţineau  412 produse de parfumerie şi 987 de articole vestimentare care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele aparţin unui cetăţean român,  în vârstă de 19 ani, pasager al autocarului.

Bunurile, în valoare de aproximativ 210.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoana în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, comunică purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu,  subinspectorul de poliție, Dumitrache Raluca.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)