Anecdota  din rândurile de mai jos arată extrem de bine cam cu ce vi se poate întâmpla atunci când vine un organ de control sau când inspectorii din instituțiile statului sunt ”chitiți” să dea amenzi…

Un ardelean merge cu porcul în târg să-l vândă. La un moment dat se apropie de el un domn bine îmbrăcat, la costum, cravată… și-i spune omului nostru: -De vânzare porcu’? -De vânzare!
-Da’…ce porc fain! -Da, e fain! -Dar ce-i dați să mănânce?
-Păi… resturi… ce rămâne de la noi , de la masă, dăm la porc.
-În cazul asta, dați-mi voie să mă legitimez: sunt de la Protecția Consumatorului. Cum puteți să-i dați porcului să mănânce resturi? Dacă
se îmbolnăvesc consumatorii? Un milion de lei amendă!

A doua săptamână, iar vine ardeleanul cu porcul în târg. De el se apropie un alt om bine îmbrăcat, care-l întreabă: -De vânzare porcu’? – De vânzare… -Da’…ce porc fain! -Da, e fain… -Nici nu miroase a porc! -Da… -Dar ce-i dați să mănânce?
-Pai… pizza, cartofi prăjiti, cola… ce mâncăm noi îi dăm și la porc.
-Da? În acest caz, dati-mi voie să mă legitimez: sunt de la Protecția Copilului. Știți câți copii din lume mor de foame?! Și dv. îi dați porcului pizza și cola? Un milion de lei amendă!

A treia săptămână, iar vine omul nostru în targ cu porcul. Și de data aceasta se apropie de el un domn bine îmbrăcat, la costum și cravată: -De vânzare porcu’? -De vânzare…-Da’, ce porc fain! -Da, fain… -Da’… ce-i dati sa manance?
-Nu stiu. -Cum, nu stiti ce mănâncă porcul dv.?
-Nu stiu dom’le! Eu ii pun zece  lei în troacă si el îsi cumpără ce vrea!!