Partidul Pro România, formaţiune al cărui principal lider este fostul premier Victor Ponta, şi-a prezentat în aceste zile priorităţile politice pentru perioada 2018-2024.

În legătură cu structura acestui partid, Victor Ponta a declarat:

„Dacă am zis că facem politică  altfel, vom începe la timp acest eveniment. Vom fi scurţi, deşi eu sunt ca un jucător care a fost suspendat 3 ani pe nedrept şi simt nevoia să vorbesc mai mult. Marile partide tradiţionale au o problemă structurală în a se schimba. E obligaţia noastră de a oferi alternativa. Oameni puţini, dar sper că de bună calitate. Sper să repetăm partea bună, nu pe cea rea. La acest proiect am reuşit să conving câţiva oameni. În ultima săptămână 5.000 de oameni s-au înscris. Pro România am vrea să fie prima formaţiune în care doar membrii decid. În partid nu vreau să fie prezent baronetul, oprişanii. Nu vreau doar să facem Opoziţie. Vreau ca în momentul când criticăm, să explicăm de ce am făcut asta. Sunt social-democrat, dar cred în elite şi cred că o societate nu poate să progreseze cu oameni obedienţi, agramaţi. Vreau în acest proiect şi oameni care ştiu să vorbească limba română şi limba engleză”,  a mai precizat Victor Ponta, cu aluzie directă la premierul Viorica Dăncilă.

La scurt timp după lansarea partidului în mediul virtual giurgiuvean déjà a apărut zvonul că doi dintre parlamentarii giurgiuveni (Răzvan Cuc și Alexandru Andrei) ar avea în calcul și această variant de trecere în tabăra fostului social democrat, Victor Ponta. S-a încercat contactarea celor doi la telefon, dar până la ora apariţiei ediţiei noastre, acest lucru nu a fost posibil. Vom reveni cu declaraţiile celor doi, îndată ce acest lucru va fi posibil.

 

(Jurnal)