Luni a intrat în vigoare o nouă  Ordonanță de Guvern conform căreia  toate farmaciile și drogheriile nu vor mai obține autorizația de funcționare ca până acum. Actul normativ a fost publicat  déjà în Monitorul Oficial.

Pentru a obține autorizația de funcționare, farmaciile și drogheriile trebuie să se adreseze direcțiilor județene de sănătate publică, nu Ministerului Sănătății (MS), așa cum se întâmpla până acum, conform unui act normativ care se aplică începând de  luni 27 august. De asemenea, dosarul de autorizare trebuie să conțină copii simple, nu certificate. O altă modificare privitoare la documente este aceea că, de azi, aceastea pot fi prezentate și în format  Ordonanța Guvernului nr. 4/2018 pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008 a fost publicată vineri în Monitorul Oficial și se aplică începând de astăzi.

Dosarele depuse și nesoluționate până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe (adică până pe 27 august 2018 – n. red.) se vor soluționa conform legislației în vigoare la data depunerii documentației”, este subliniat în a patra ordonanță simplă dată anul acesta de Guvern.

(Jurnal)