Ce metodă au aplicat chinezii dintr-o localitate pentru a-i educa pe conducătorii auto

0
205

Sfaza-lungaâmbătă dimineaţa, pe Autostrada Soarelui, a avut loc un accident în care au fost implicate  zeci de autoturisme. Bilanţul a fost crunt: peste 50 de răniţi şi patru morţi!  Principalele cauze de producere a acestui eveniment nedorit sunt viteza neadaptată condiţiilor meteo, respectiv ceaţa cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri şi nepăstrarea distanţei în mers faţă de autovehiculul din faţă.

Pentru a descuraja încălcarea regulilor  de circulaţie Poliţia din localitatea chineză Shenzen a trecut la o nouă metodă de constrângere, scrie bbc.  O acţiune nocturnă a tras pe dreapta şoferii care foloseau inutil faza lungă şi îi orbeau pe cei de pe contrasens.

Pe lângă o amendă  de 40 de euro, şoferii au fost obligaţi să privească 1 minut continuu în farurile unei maşini de poliţie, puse pe faza lungă, la câţiva metri în faţa lor.

Aceste imagini difuzate pe postul pe reţeaua de socializare Weibo (Facebook-ul chinezilor) a strâns în doar câteva ore 90.000 de like-uri şi 100.000 de share-uri. Deşi exemplul a fost condamnat în 2014,  iată că de această dată toate reacţiile au fost de apreciere pentru iniţiativa poliţiei rutiere locale.  Poate că exemplul chinezilor ar putea fi urmat şi de către agenţii noştri de circulaţie, inclusiv la Giurgiu… 

(Jurnal)