Cazurile de gripă confirmate de către Direcția de Sănătate Publică Giurgiu au determinat autoritățile publice locale ca, în regim de urgență, să ia măsuri pentru a împiedica extinderea numărului de îmbolnăviri.

Astfel, conform unui comunicat transmis de Primăria Giurgiu, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat aflate pe raza municipiului s-au achiziționat deja soluții dezinfectante (avizate de Ministerul Sănătății) pentru spălarea igienică a mâinilor și tegumentelor, cât și produse destinate decontaminarii microbiene a obiectelor, suprafețelor, mobilierului școlar, căilor de acces, etc.

„Menționăm că urmează să se achiziționeze aparate/dispensere/ dozatoare manuale- necesare utilizării corespunzătoare a acestor soluții dezinfectante, acestea vor fi montate la intrările elevilor/cadrelor didactice de o parte și cealaltă a căii de acces.

Directorii unităților de învățământ au obligația să se asigure că sunt respectate cu strictețe măsurile igienico-sanitare în unitățile de învățământ. De asemenea este necesar ca în grădinițe și școli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal. De asemenea,  cadrele didactice, în cazul în care au suspiciuni legate de starea de sănătate a copiilor, trebuie să semnaleze cadrelor medicale acest lucru”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei.

Conform solicitărilor celor 22 de unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiu, urmează a se achiziționa în total 174 de dispensere de substanță dezinfectantă, precum și 406 rezerve de soluții dezinfectante. Cele mai multe (30 de aparate, respectiv 100 de rezerve) au fost solicitate de către Școala Gimnazială „Acad. Marin Voiculescu”, în timp ce la polul opus, al celor mai puține aparate solicitate (3) se află Seminarul Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul”, în timp ce în cazul rezervelor de soluții dezinfectante, cu câte 5 asemenea solicitări, sunt Grădinițele cu Program Normal nr. 8 și 9.

Toate cheltuielile necesare unităților de învățământ vor fi  suportate de către Primăria Municipiului Giurgiu.

(Jurnal)