În data de 20 iunie, poliţiştii Postului de Poliţie Rurală Vedea din cadrul Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Giurgiu au fost sesizaţi de C. FLOREA, de 58 ani, din comuna Vedea, judeţul Giurgiu, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai mulţi baloţi de trifoi de pe un teren pe care îl posedă pe raza comunei.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţiştii Postului de Poliţie Rurală Vedea s-a stabilit că în perioada 11-12.06.2013, S. M.,de 15 ani şi P. I., de 11 ani, ambii din comuna Vedea, judeţul Giurgiu au plecat cu două atelaje hipo în extravilanul comunei Vedea, judeţul Giurgiu şi de pe terenul lui C. FLOREA au sustras patru baloţi din trifoi, cu o greutate de aproximativ 500 kg. fiecare, pe care i-au transportat la domiciliile acestora, ulterior valorificând trei dintre baloţi unor persoane care se aflau în tranzit prin comună. În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furtcalificat.

***La data de 22 iunie , ora 12.44, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizat de C. MARIUS, de 79 ani, din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, că persoane necunoscute i-au sustras din gradină mai multe bunuri agroalimentare, în valoare de aproximativ 150 lei. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că în ziua de 22.06.2013, în jurul orei 12.30, N. C. L., de 16 ani, din comuna Frăteşti, judeţul Giurgiu, a intrat pe un teren extravilan, neîmprejmuit, situat în comuna Frăteşti, unde C. MARIUS are amenajată grădina de legume şi i-a sustras 42 fire de ceapă şi 10 fire de usturoi.Suspectul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

***În ziua de 23 iunie, ora 21:25, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizat de agentul de pază din cadrul unui supermarket din municipiul Giurgiu că, o persoană a fost surprinsă sustrăgând produse din magazin. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului Ordine Publică pentru Mediu Urban de la Poliţia Municipiului Giurgiu care au identificat suspectul, ca fiind un cetăţean străin, de 40 ani, cazat în Centrul Regional pentru Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu.

Cu ocazia controlului efectuat, asupra sa au fost descoperite două sticle de băuturi alcoolice ce au fost recuperate şi predate reprezentanţilor societăţii.

Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

***În ziua de 24 iunie, poliţiştii Postului de poliţie Gostinari au fost sesizaţi de P. MARINICĂ, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, că în noaptea de 23/24.06.2013 persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei, de unde au sustras un scuter.

Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că persoane necunoscute au pătruns prin deschiderea porţii în curtea locuinţei şi au sustras scuterul în valoare de aproximativ 7.000 lei.

Continuând cercetările poliţiştii au identificaţi principalii suspecţi de comiterea furtului, U. MARIAN, de 21 ani, din Bucureşti, R. G., de 17 ani şi P. C., de 15 ani, ultimii doi din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, scuterul fiind găsit la domiciliul lui P. C. şi ulterior predat proprietarului.

Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

***În ziua de 24 iunie, poliţiştii Postului de Politie Valea Dragului au fost sesizaţi de B. ELENA, din comuna Valea Dragului, judeţul Giurgiu, că autori necunoscuţi i-au sustras din locuinţă mai multe bunuri.

Din primele cercetări poliţiştii au constatat că persoane necunoscute i-au sustras dintr-un dormitor al locuinţei, un DVD şi mai multe bunuri electrocasnice. Continuând cercetările poliţiştii au identificat principalul suspect, N. M. de 17 ani din comuna Valea Dragului, judeţul Giurgiu, care în perioada 21—24.06.2013, a pătruns pe o uşa neasigurată în locuinţa părţii vătămate şi i-a sustras bunuri în valoare de aproximativ 750 lei. Suspectul este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt.