Ce mai fură giurgiuvenii….

0
169

Un tânăr de 19 ani este cercetat de polițiștii giurgiuveni, după ce a sustras un telefon din locuința unui tânăr de 18 ani, aflată în comuna Vărăști, județul Giurgiu.

La data de 11 martie a.c., ora 11.25, Poliția Municipiului Giurgiu, a fost sesizată  prin S.N.U.A.U. 112, de către un tânăr de 18 ani, din comuna Vărăști, județul Giurgiu, cu privire la faptul că în urmă cu o săptămână i-a fost sustras un telefon mobil din locuință.

În temeiul sesizării, polițiștii din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală Comana s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că în noaptea de 02/03 martie a.c.,  la domiciliul tânărului a avut loc o petrecere, iar după plecarea invitaților, în jurul orelor 04.00, a constatat că dintr-un hol al locuinței, i-a fost sustras un telefon mobil, în valoare de 1.100 lei.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate de către polițiștii Postului de Poliție Vărăști a fost identificată persoana în cauză, ca fiind  un tânăr de 19 ani, din comuna Vărăști, județul Giurgiu care, în urma audierii, a recunoscut comiterea faptei.

Totodată s-a reușit recuperarea prejudiciului, telefonul sustras fiind predat proprietarului.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca dosarul penal să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu cu propunere corespunzătoare

Patru zile mai târziu, polițiștii din Mihăilești au fost sesizați prin plângere scrisă de către un bărbat din Bragadiru (Ilfov) referitor la faptul că, în timp ce se afla pe malul râului Argeș (cu o zi mai devreme), i-a fost furată bicicleta în valoare de 7.000 de lei.

Din declarația bărbatului a rezultat faptul că la data de 14.09.2018 a mers la plajă pe malul râului Argeș, moment în care a lăsat bicicleta nesupravegheată pe malul râului lângă niște copaci, iar în intervalul orar 16.00-18.30, persoane necunoscute i-au sustras bicicleta, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 lei.

Luni, 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Mihăilești, Formațiunea Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, s-au deplasat în municipiul București, ocazie cu care a fost identificată persoana în cauză, ca fiind un bărbat de 41 de ani, din comuna Mărăcineni, județul Buzău.

Bicicleta a fost ridicată în vederea cercetărilor și ulterior predată proprietarului.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, urmând ca dosarul penal să fie înaintat unității de parchet cu propuneri procedurale.