Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, 257 de parfumuri care în valoare de 65.000 lei ce erau inscripţionate cu numele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În două autocare care transportau persoane în regim internațional pe ruta Turcia-România, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperiți mai mulți saci din plastic de culoare neagră.

Aceștia conţineau 257 de parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că parfumurile aparțineau unor pasageri, doi cetățeni turci, în vârstă de 40, respectiv 44 de ani.

Bunurile, estimate la o valoare de 65.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de cei doi cetățeni turci se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă.

(Jurnal)