Vloggerul Selly, pe numele său Andrei Şelaru, elev la un liceu de prestigiu din Craiova,  a  uimit o țară întreagă, la o emisiune de știri a postului  Digi 24 despre alegerile europarlamentare , despre corupție, sistem de învățământ, politică și politicieni.

După dreptul de a avea permis, votul e al doilea pe care l-am aşteptat”, a spus adolescentul, care a transmis că niciodată nu va face campanie pentru cineva.

Mesajul său pentru tineri şi nu numai a fost: „Votul neinformat nu e democraţie” și  Oamenii să voteze pentru idei, nu pentru cel care ţipă cel mai tare în dezbaterea electorală.

Dacă se exprimă doar oameni foarte puţini, politicienii ştiu exact ce să le dea. Pentru politicieni e perfect să nu iasă oamenii la vot”.

El a mai precizat că în dialogurile sale cu tinerii nu face politică, ci divertisment…

El a subliniat că tinerilor la şcoală, nu li se explică niciodată cum funcţionează politica.

Tot ce au auzit (tinerii) acasă, la şcoală e că politica e aceeaşi mizerie, că toţi mint… atunci, politicienii comunică doar pentru cei peste 45 de ani şi atunci e cel mai rău pentru că va fi acelaşi lucru, aceiaşi oameni vor vota aceiaşi politicieni.

Mă întristează la sistemul politic că nu se mai chinuie, sunt pe faţă, nici măcar nu se mai chinuie”

Referindu-se la Uniunea Europeană, Selly a spus: „Nu ştim să respectăm ce avem în primul rând, nu ştim să alegem oamenii care să ne reprezinte bine acolo, nu ştim criteriile pentru oamenii respectivi.

Ne facem un pic de râs, am putea profita mai bine dacă am fi mai inteligenţi.

Vina e la noi, noi ne batem joc de fonduri europene.

Faptul că sunt mulţi antieuropeni în România exemplifică foarte bine că după atâţia ani de campanii electorale, adevărul poate fi oricare vrei tu.

Întrebat dacă vrea să urmeze trendul tinerilor de seama sa care intenţionează să plece din România, el a răspuns că nu are această intenţie: „Am o bază aici, am succes aici, nu aş putea face treaba pe care o fac aici peste hotare”.