Aproximativ 4.000 articole de încălţăminte şi parfumerie, pe care doi cetăţeni turci au încercat să le introducă ilegal în ţară, au fost confiscate în Vama Giurgiu de poliţiştii de frontieră, în acest caz existând suspiciunea că bunurile ar fi contrafăcute.

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţie de Frontieră, în ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu rutier au controlat mai multe mijloace de transport pentru a combate traficul cu produse contrafăcute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru bagaje a două autocare, cantitatea totală de aproximativ 4.000 articole de încălţăminte şi parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetăţeni turci în vârstă de 35, respectiv 41 de , aceştia declarând că au cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu deţin documente de provenienţă pentru acestea. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de peste 440.000 lei, au fost ridicate pentru cercetări.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare