Prezentă la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, la Colegiul Naţional “Ion Maiorescu”, Deputatul PSD de Giurgiu, Elena Dinu, le-a urat tuturor elevilor din judeţ, să fie sănătoşi şi dornici să studieze,  menţionând faptul că ceea ce învaţă la şcoală îi va ajuta în luarea celor mai bune decizii pe tot parcursul vieţii. 

‘Acum, când cu emoţie vă vedeţi pentru prima dată colegii şi cadrele didactice sau pentru cei din anii mai mari, vă revedeţi cu aceştia, acum când multe speranţe ale voastre se leagă de anii de studiu şi de ceea ce veţi reuşi să realizaţi în viaţă, vă doresc în primul rând să fiţi sănătoşi şi să fiţi cât mai dornici de a acumula cunoştinţe pentru că ceea ce învăţaţi acum vă va ajuta pe tot parcursul vieţii să luaţi deciziile cele mai bune’, a spus Elena Dinu .

După cum relata AGERPRES, domnia sa a fost însoţită la respectivul eveniment de senatorul PSD, Cristian Marciu şi de inspectorul general şcolar judeţean, Gigi Oprişan. 

În aceeaşi zi Elena Dinu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a vi-zitat şcoala din localitatea Clejani, despre care a menţionat: 

‘La Clejani am fost impresionată de faptul că primăria din localitate s-a preocupat şi a oferit elevilor din ciclul primar, cu posibilităţi materiale reduse, câte un ghiozdan complet echipat de şcoală, astfel încât aceştia să depăşească mai uşor condiţiile, poate mai grele, din familie şi să frecventeze şcoala. Pe toţi i-am îndemnat să meargă la şcoală şi să nu abandoneze cursurile’, a mai  spus de-putatul Dinu. 

Conform aceloraşi surse,  în judeţul Giurgiu, în noul an şcolar, au început cursurile 35. 951 de elevi, dintre care 5.650 preşcolari, 12. 511 în ciclul primar, 10. 582 în cel gimnazial, 6.395 la liceu, 387 în şcoli profesionale, 199 – cursuri post liceale, 99 – cursuri „a doua şansă” şi circa 130 în învăţământul special.

Jurnal