Ce facem cu siguranța noastră?! Un tânăr a fost împușcat în cap în timp ce se plimba cu prietena!

0
392

 Cu 4 zile în urmă un incident nefericit petrecut în localitatea Popești Leordeni, la o aruncătură de băț de Capitală ne-a făcut să ne înfiorăm.

Un tânăr ce  se plimba pe stradă cu  prietena  lui,  a simțit o lovitură în frunte.  Ajuns la spital, medicii i-au spus că a fost împușcat.

După ce i-au acordat primul ajutor, medicii de gardă l-au sfătuit să sune la poliție, pentru că a fost victima unei infracțiuni. Omul avea în frunte o bilă din plastic, de mărimea unui bob de mazăre, asemănătoare cu bilele folosite pe post de muniție pentru armele cu aer comprimat.

Un reporter al Pro Tv a dorit să afle dacă în acea zonă există vreun centru pentru AIR SOFT  de unde poate s-ar fi putut rătăci un astfel de proiectil , dar localnicii au negat existența vreunui poligon de acest gen.

Polițiștii din Popești Leordeni iau în calcul mai multe variante: fie trăgătorul se afla într-o mașină, fie a tras dintr-un punct fix.

Deocamdată sunt studiate imaginile camerelor de supraveghere amplasate în zonă, pentru stabilirea unui cerc de suspecți.

La rândul său un instructor de tir explica faptul că:  aceste proiectile din plastic, sunt degajate din arme ,  prin compresia aerului  producând răni sau   traume asupra corpului, dacă nu sunt utilizate pentru  distanțe mari.

Iată deci cum, în plină stradă, te poți trezi împușcat de vreo minte dementă care are chef de joacă.

Un nou punct de reflecție pentru șefii din Poliția română care vor trebui să pună sub control astfel de (aparent) jucării, ce pot deveni, oricând, niște arme letale pentru viața oricărui cetățean.

Spunem asta pentru  că, de multe ori, interlopi din Municipiul și județul Giurgiu au fost  surprinși de către cetățeni, purtând  sub haină, un toc cu pistol ce de multe ori a fost  folosit de proprietar  cu ocazia diferitelor  încăierări la care a participat.

Jurnal

( în fotografie, o armă AIR SOFT)